zondag 15 april 2007

Nostalgia

In het FEC in Leeuwarden was dit weekend de Nostalgia beurs met allerlei old-timers. We zijn even een kijkje wezen nemen en eerlijk is eerlijk er stonden een heleboel leuke auto's bij. Allereerst zijn we even wezen kijken bij de stand van de IFA (Shoonouders hebben zowel Trabant als Wartburg), auto's als Wartburg en Trabant stonden zij aan zij op de stand. En een zelfs met een tent op het dak.... Je maakt wat mee op zo'n beurs ;-) De vrouw van kabouter Plop in de Trabant tent
Twee Wartburgs.
Wartburg station. Mooi om te zien deze drie cilinder.
Ook voor de brom nozems wat te zien.
De auto van James Bond was te koop.
Flames...
Een belachelijk grote auto...
Beurs babes!
Muscle-cars.
Opknappertje.
ZZ-Top ???
De productie auto waar het allemaal zo'n beetje mee begon.

Zoals ik al zei meer als genoeg om te zien en dan heb ik lang niet alles op de foto.

vrijdag 13 april 2007

Emerald blue ?

Na het lezen van onderstaande stukje dacht ik we zijn helemaal gek geworden en een ieder zal het waarschijnlijk ook al op het nieuws hebben gezien, Drachten is gek geworden en heeft een straat blauw geverfd.....


Het Moleneind in Drachten is echt blauw geverfd. Vanochtend is de Drachtster kunstenaar Henk Hofstra begonnen met zijn project. ,,Nee echt, het was geen 1 aprilgrap”, aldus gemeentevoorlichtster I. Overstegen van Smallingerland.
De weg wordt blauw geverfd, als verwijzing naar de Drachtstervaart die erlangs wordt uitgegraven. Het gaat om een kunstwerk van tien meter breed en een kilometer lang. In het blauw wordt met witte koeienletters de zin ‘water is leven’ - tevens de titel van het kunstwerk - geschreven.
De kosten voor dit stukje landschapskunst zijn voor rekening van de Wind Groep BV en de gemeente, en bedragen 75.000 euro. Hofstra zal de hele week nog bezig zijn. Het verkeer kan er enige hinder van ondervinden.


Echter na een tijdje er over na gedacht te hebben misschien wel een mooi probeersel voor mijn eigen baan.... En ik kan het voor veel minder euro's realiseren... Ik voeg even een foto toe en hoor graag wat een ieder er van vind.Moet Emeraldracingtrack er ook maar aan geloven en blauw geverfd worden. Zie foto. Reacties zijn meer dan welkom....

zaterdag 7 april 2007

Pech....

Met veel plezier ging ik gisteravond naar de racebaan. In de wetenschap dat mijn auto gewoon goed presteert rij ik niet teveel ronden om vooral niets te beschadigen. Ik doe de kap even van het chassis af om de rommel binnen in even met een borsteltje te verwijderen en doe vervolgens de kap er weer op. (In de race zou blijken dat naast een slechte hovenier, sleutelen mij ook al niet ligt;-( ). De eerste heat start ik in baan een, da's de moeilijkste baan dus ach 23 ronden valt me niet echt tegen. Dan baan twee.... na een aantal ronden een fikse tegenvaller, de voorste schroef is eruit, snel naar de koffer een nieuwe er in maar dan is de schade al niet meer te overzien, dit geintje kost me vier ronden en kost me dus wederom twee plaatsen deze avond... Pech dus voor mij. Maar de een zijn dood is de ander zijn brood. Met verbazing keken we toe hoe Klaas met zijn nieuwe(door Dikke Leo getunde) Lola ronde naar ronde in de baan bleef. Een vijfde plaats was dan ook zijn deel voor deze avond! En Harry wist ook een goede vierde plaats te behalen door gewoon goed en constant zijn ronden te rijden. De top drie was al van te voren bekend, Eddy, Hessel en Leo als hekkensluiter. De door Leo beoogde 100 ronden werden echter helaas niet gehaald, in de eerste race op baan vier vloog de auto er op wel heel vreemde plaatsen uit. Jammer voor Leo dus die nu met het voldongen feit zit dat er nog slechts een GT race is om zich bij de club van 100 te scharen. Ik zal voor je duimen Leo. Kortom een leuke gezellige avond met winnaars en verliezers maar al met al een hele leuke avond. De standen zijn als altijd weer terug te vinden op de site van De Bunker.

vrijdag 6 april 2007

Vrijdagavond

Wederom vanavond een GT race en daar moet ik natuurlijk bij zijn. Alhoewel ik vanmorgen al om vijf uur in de auto richting Arnhem zat moet ik vanavond natuurlijk wel rijden. Waarom ? Wel een vierde plaats is leuk voor mij om te hebben en houden. De strijd zal wel weer losbarsten vanavond, Dikke Leo heeft weer wat nieuws bedacht dus we zullen zien. Vanavond ga ik gewoon weer met de vertrouwde Jaguar rijden. En met een beetje geluk komt ook Freddy nog even langs met wat nieuwe auto's.... Slot-it jaguar en Porsche en de Audi van Avant Slot. De Audi had ik gezien op de SLN-beurs en de importeur wist niet met zekerheid of hij deze wel kon krijgen dus ik heb em maar besteld in Duitsland ;-). Morgen weet ik of de vierde plaats nog steeds voor mij is. Hier nog even de foto's van de auto's die nu binnen zijn...

De Jaguar van Slot-it.
De Audi van Avant Slot.


De nieuwste Porsche van Slot-it, wederom een gelimiteerde...


zondag 1 april 2007

Eindelijk....

Tja ik heb het inderdaad ineens erg druk deze weken en dan blijft het erbij om weer eens een nieuwe update te doen. Ik zou zo snel even wat neerzetten maar toen hield de provider het een aantal dagen voor gezien en kon ik dus niets anders dan heel af en toe snel de mail checken en meer ook niet. Kortom genoeg redenen op te noemen om even radiostilte te hebben. Vandaag is echter weer een nieuwe dag en nu komt het er dan eindelijk toch van, een nieuwe post. En wel over de beurs van afgelopen weekend. Ik had meerdere redenen om naar deze beurs te gaan, een reden die echter met kop en schouder boven alle redenen uitstak was de grijze mercedes die ik van Aad Flaton kon overnemen. Een hele mooie gerestaureerde versie. Hij was door de eerste eigenaar dusdanig onder handen genomen dat je er nog geen stuiver voor zou geven maar Aad heeft hem weer heel mooi weten te maken. De achterste wielkassen waren uitgevreesd(waarschijnlijk om grotere banden te gebruiken). Deze zijn door Aad vakkundig weer gegoten en gekleurd en het geheel is weer als nieuw.Ik kreeg er zelfs nog een doosje bij(helaas mist de inlay nog) Aad bedankt voor deze mooie auto, ik ben er erg blij mee!!! Zie foto's...

Er waren nog wel wat redenen, ik ben namelijk naast Fleischmann verzamelaar ook nog een Slot-it freak en ik was er achter gekomen dat in mijn collectie nog wel wat gaten zaten. Een van de gaten was de tweede uitgave van de zwarte Audi. Ik meende dat er slechts een model van gemaakt was maar kwam er nu achter dat er een remake gemaakt was die een iets mooiere afwerking heeft(o.a. plastic achterlichten) Door toeval had ik Klaas Bos aan de lijn en die wist via via dat ik er een zocht. Hij had er een voor me voor een heel billijke prijs en ja wat doe je dan ;-) kopen dus.... En gelijk ook maar de nieuwste Nissan erbij ;-) Mooie auto's, Klaas Bos, Bedankt!!

En rondkijkend op de beurs kwam ik ook nog deze twee tegen, mooie autos die voor 15 euro per stuk mee mochten en da's een koopje. Zeker als ze nieuw zijn.

Ik heb ook nog heel even met het digitale SCX gereden en in de korte tijd dat ik er mee mocht rijden vond ik dat het wisselen van baan wel erg snel gaat en dat ik dus de overgangs stukken te kort vond. Erg gevoelig voor uitglijders kreeg ik het gevoel. Misschien lag hem dat ook wel aan het feit dat er een paar op het eind van een lang recht stuk lagen... Ik was niet erg overtuigd in ieder geval.
Verder was de beurs weer erg leuk om te zien, Guus was er en Egon natuurlijk met zijn collectie Fleischmann, ook de importeur van o.a. Slot-it met mooie folders. Eigenlijk teveel om op te noemen. Ik vond het erg leuk om weer mee te maken.