dinsdag 27 februari 2007

De kunst afgekeken

Tja beter goed gejat dan slecht bedacht zeggen ze dan... Net als Henk G van Twenttrack kom ook ik wel eens in de winkel die begint met een A en eindigt op ction. Degene die weet waar ik het over heb mag zijn of haar antwoord als comment posten, zijn of haar prijs is eeuwige roem op deze pagina ;-). Ook ik had gelezen op de site van Henk G dat er weer wat te halen viel en dus ben ik gelijk heen getogen om weer even te zien wat er deze keer in de aanbieding was. En dat viel niet tegen. Met de twee onderstaande auto's ben ik terug gekomen en ik was wel bijna 4 euro armer.... Waar moet dat heen ? Als ik de schaal zo zie is die aardig correct!
Ook ik heb het auto'tje eraf gehaald en vervangen, zal proberen em heel te houden ;-)
Bouwpakketje van revell erachterop. (mooie strobaaltjes he?)
De brandweer kan natuurlijk niet ontbreken, we rijden zo hard dat kan alleen maar misgaan.
Zelfs de mannen zijn er bij geleverd!

Zonder woorden




zondag 25 februari 2007

A.F.A.F.(Aad Flaton's Alfa van Fleischmann)

Al eerder liet ik deze auto zien in een eerdere post, ik had echter niet door dat de auto nog niet helemaal klaar was totdat Aad me weer een update stuurde. Ik vond de auto er al goed uitzien maar zoals je op de fotos kan zien is er weer meer geperfectioneerd.
De voorkant met luchthappers en spoilers.
Kijk eens naar de mooie gele velgen en.... het raampje is nu ook zoals het hoort!!!!
Achterop nog even mooi geschreven Alfa Romeo, en de auto glimt erover.
Hier een foto van de voorkant van de echte.
En let hier eens op de vorm van het zijruitje.

'ik heb vroeger nogal wat artikelen geschreven en heb de ervaring dat bij artikelen met foto's een korte, bondige tekst vaak het beste werkt.' Waren de woorden van Aad in de mail en ik hoop dat ik niet teveel heb geschreven ;-)

zaterdag 24 februari 2007

Dikke Leo

En weer iemand die het bloggen uitgevonden heeft. Dit keer Dikke Leo. Het is nog in een pril stadium maar het begin is er ;-). Hij zal het leuk vinden dat ook u een comment achter laat. Dus kijk op deze pagina : Dikke Leo. Kan ik nog meer reclame maken voor Dikke Leo ? Ik denk het wel, Dikke Leo the place to be. Wat zeg je ? Nou Dikke Leo heeft een weblog gemaakt... Oh ja? ja waar dan ? Nou neem hier; Dikke Leo, maar een kijkje. Is Dikke Leo nou zo dik ? Ach hij is breed laten we het daar op houden. Don't mess with Dikke Leo dus ;-). Is Dikke Leo dan opvliegend ? Neuh hij blijft altijd de rust zelfe, zo is Dikke Leo. Dikke Leo is ondoorgrondelijk, Dikke Leo is best wel aardig, Dikke Leo kan leuk vertellen, Dikke Leo doet graag wat voor anderen, Dikke Leo raced graag, Dikke Leo heeft een vaste baan, Dikke Leo heeft net promotie gemaakt, Dikke Leo vergeet wel eens zijn auto sleutel....Kortom allemaal redenen om te kijken op de pagina van Dikke Leo.... En remember... this is only the beginning!

GT-Race

Vrijdagavond wedereom een Gt-race. Er werd weer stevig gereden vrijdag avond. En de sfeer zat er goed in. Nadat er even ingereden was en gesleuteld werden zoals altijd de auto's gekeurd en indien goed bevonden opzij gelegd voor de race. Er waren dit keer weinig auto's die niet goed waren, als ik het goed heb was er slechts een die een auto had die iets te snel ging. Deze werd even vakkundig geholpen door Eddy en kon daarna met een gerust hart door de keuring.
Nadat alle auto's gekeurd waren en de lootjes waren getrokken om te bepalen wie met wie moest rijden kon de wedstrijd beginnen.
In de eerste heat hadden we gelijk al een titanen strijd. Hessel, Leo, Sibolt en Henk mochten als eerste de spits afbijten. De toon werd gelijk gezet doordat er in deze eerste race gelijk al 27 ronden gereden werden door Henk. Gevolg hiervan was dat Henk de volgende drie races iets minder reed door de zenuwen ;-). Hessel reed wel erg constant door in alle banen 24 ronden neer te zetten en Leo wist, ondanks de slechte banden, genoeg ronden te rijden om mij te verslaan ;-( (dat was niet de afspraak.... ) Helaas voor Sibolt was zijn bolide niet in staat de andere auto's te verslaan en was hij niet in de baan te houden. Al met al een erg spannende race waar gelijk al duidelijk werd dat ook deze keer er hard gereden werd.
In de tweede heat hadden we de rijders; Alef, Eddy, Freddy en Peter. Alef had een auto geleend van Hessel en moest daar duidelijk aan wennen. Peter begon erg snel maar moest wennen aan de erg snelle motor van NSR. Eddy reed als vanouds weer een snelle race alhoewel er ook deze race wel een paar spectaculaire uitvliegers waren. Er waren tijden dat het wel erg stil op de baan werd ;-). En dan Freddy, hij reed met zijn Nissan nette tijden, niet in de top maar zeker niet slecht.
De derde en tevens laatste heat moesten rijden; Harry, Geart en ikzelf.... Van te voren was ik al en beetje opgejut door de heren K. de Haan en G. Jaasma. Elke keer weer ben ik te zenuwachtig in de race en dat nekt me keer op keer. Ik kon er echter wel om lachen, all in good fun. Harry had deze keer wat moeite de auto in het gareel te houden maar dat lag m natuurlijk aan de auto en niet aan de rijder zelf ;-). Geart had de vaart er goed in en reed met de wederom geleende auto van Hessel. Hij wist de auto goed in bedwang te houden en ging snel over de baan. Mij snel genoeg in ieder geval. Ikzelf reed weer te zenuwachtig en heb me express heel erg ingehouden om een gemiddelde race te rijden. Wat voor mij resulteerde in een vierde plaats. En daar was ik wel blij mee. Helaas wel achter Leo die toch weer wist te verbazen door goede tijden neer te zetten met een auto die, naar eigen zeggen, slechte banden had.
Op deze avond kwamen Guus en Jacqueline ook even een kijkje nemen, erg leuk! Guus had een paar auto's meegenomen om even te kijken hoe die het op onze baan zouden doen maar dat viel erg tegen. Het verschil met een houten baan en een Fleischmann baan is te groot en de grondspeling van de auto's van Guus was gewoon te weinig. Jammer, ik was erg benieuwd hoe de auto's zouden presteren.
Al met al een geslaagde avond, hieronder nog wat foto's;
Henk, Leo en Hessel aan het trainen.

Een paar goedgekeurde auto's.

De auto's van Henk, Leo en Hessel.
Harry's auto is er klaar voor.
Afgekeurde auto(van Peter) word keuringsklaar gemaakt(door Eddy).
De auto's staan klaar voor de eerste heat.



De uitslagen zullen binnenkort verschijnen op de pagina van Slotraceclub De Bunker.

vrijdag 23 februari 2007

Nieuwe winkel Guus 'Slotracing Friesland'

Guus van Slotracing Friesland had de vorige keer dat we er waren(Freddy en ikzelf) ons al even een kijkje gegund in de nieuwe ruimte die gereserveerd was voor de nieuwe winkel. Begin deze week kreeg ik al even een foto opgestuurd met daarbij het verhaal dat de winkel al aardig opschoot. Gelijk heb ik toen gevraagd of we de foto maar even moesten publiceren voor het grotere publiek maar Guus wilde nog even wachten 'dan heb ik meer foto's ' was het repliek.
Dus zo gezegd zo gedaan, netjes gewacht en inderdaad gisteren waren daar ineens de foto's van het nieuwe walhalla. En eerlijk is eerlijk het ziet er heel erg netjes uit. Ik wist al dat deze man een boel auto's had maar nu komen ze echt stukken beter uit. Lekker ruim neergezet en toch wel knus. Guus wist me verder in de mail nog te vertellen dat de opening op 10 Maart om 10 uur is. Dus voor degenen die er al wel eens zijn geweest en voor degenen die er nog nooit zijn geweest een reden om nu eens even te kijken dacht ik zo.
Hieronder een aantal foto's van het nieuwe geheel;
Ook voor racebanen kan je bij Guus terrecht.
Zelfs de toonbank bevat allerlei mooie en apparte auto's.
Je kan ook even rustig plaats nemen en lekker genieten van al dat moois.
Een grote collectie tweedehands auto's ontbreekt ook niet.
Zoals gezegd een mooie ruime opzet.
En natuurlijk de nieuwe auto's niet vergeten.
Leuke sneuphoekjes.
Zowel nieuw als oud netjes opgesteld.
En dan natuurlijk de balie waar de afrekening plaast vind ;-)
Al met al een hele winkel bij elkaar. Je kan hier terrecht voor zowel nieuwe als gebruikte auto's en ook onderdelen zijn leverbaar. Ik wil Guus bij deze bedanken voor deze primeur. Mooie foto's van een in mijn ogen mooie winkel. Nu heeft ook Friesland een volwaardige slotcar dealer lijkt mij.
Adres en gegevens:
Slotracing Friesland is Verkoop, Inkoop, Service en Informatie over alle merken Slotrace artikelen
Zowel voor Racebanen, Raceauto's, Baandecoratie kunt u bij ons terecht.

Openingstijden
Donderdag 14.00 uur tot 18.00 uur
Vrijdag 14.00 uur tot 21.00 uur
Zaterdag 10.00 uur tot 16.00 uur

Guus en Jacqueline Rauwerda
Oudebildtdijk 1148
9075 NN Westhoek
06-52471199

donderdag 22 februari 2007

Strobaaltjes IV

Eindelijk weer even een update, ik ben er nu aan toe gekomen de baaltjes te verven en eerlijk gezegd zien ze er erg leuk uit vind ik.
Zie hier het resultaat :

En dan gelijk even een paar op de baan zetten natuurijk om te kijken of alles een beetje de juiste maat heeft. En ik moet zeggen ook dat stemt weer tot volle tevredenheid ;-)

Vooral de toeschouwers zijn er erg tevreden mee.
En ook de coureurs kunnen een dergelijke wering wel waarderen.

Slotcar-racing is geen kinderspel

Leuk even een verhaal in de plaatselijke krant, altijd goed om even wat reclame te krijgen voor de hobby. En misschien levert het nog wat nieuwe leden op, je weet maar nooit. Ik heb even een scan gemaakt van het desbetreffende stukje zodat iedereen het even kan lezen.
(klik op de foto dan kan u lezen wat er precies staat)

woensdag 21 februari 2007

Fleischmann Alfa door A. Flaton

Ook vandaag weer wat foto's binnen gekregen van Aad. Dit keer betreft het een Alfa van Fleischmann die weer onderhanden genomen is door Aad. Net als bij de Lotussen in de eerdere post gaat het hier om een auto die gewoon echt zo bestaan heeft. Kortom Aad doet niet zo maar iets. Ik denk dat de foto's voor zich spreken.



Als laatste een foto van de echte Alfa, zo kan je mooi zien welke dingen Aad veranderd heeft aan zijn Alfa.(let vooral eens op de lucht openingen voor bij de neus en de mooie gele velgen.
Als je nog meer leuke foto's wil zien van de echte lotus, kijk dan even op deze pagina; Lotus.

dinsdag 20 februari 2007

De streetracers

De streetracers hebben een nieuwe site genaamd; de streetracers. Op deze site de laatste nieuwtjes omtrent deze raceclub in het hoge noorden. Het pitoreske plaatsje Genum is gekozen om deze mooie baan neer te zetten. Er wordt gereden op een viersporige Scalextric baan en naar ik gehoord heb kan het zijn dat er in de nabije toekomst een uitbreiding zit aan te komen en misschien ook nog een verandering van merk.... Ik hou u op de hoogte.


Kortom neem even een kijkje op de site en laat even een leuke boodschap(geen kleine en ook geen grote maar net er tussen in) achter.

Hieronder een afbeelding van de baan zoals deze er nu bij ligt.

maandag 19 februari 2007

Fleischmann Lotus

Wie kent ze niet de Fleischmann Lotusjes, in de kleuren oranje, groen en blauw. Wat een boel mensen misschien niet weten is dat deze auto's een leuke uitdaging vormen voor een handje vol knutselaars die er een hele leuke auto van weten te maken. Aad Flaton is zo iemand, deze week kreeg ik van hem een aantal foto's toegestuurd die ik jullie niet wil onthouden. Natuurlijk staat de roze bovenaan ;-)





zaterdag 17 februari 2007

Clubrace

Vrijdag avond is voor ons race avond bij de club en dit keer was er voor de verandering een clubrace georganiseerd en wel door Eddy en Hessel. De races waren geheel anders dan dat we gewend waren en eerlijk gezegd was ik eerst een beetje sceptisch maar ik moet zeggen dat het een heel geslaagde avond was. Er zat sfeer in en tempo, kortom niemand hoefde zich te vervelen en dat was te merken aan het gezellige samen zijn. Over en weer werden geintjes gemaakt en ook was er volop spanning in en om de races. ikzelf werd een beetje opgenaaid door Geert en consorten, erg leuk allemaal dus ;-).
Geraced werd er als eerste met de Alfa's van Fly;

Inderdaad vrouwen achter het stuur, dit keer echter geen bloed aan de muur....

De auto's reden goed en eerlijk gezegd vielen ze me niet tegen. Er waren er die reden alsof ze zelf met Alfa's rijden ;-)Elke keer werd er slechts 1 minuut gestreden op banen twee en drie en er werd een af val race gereden. Kortom wie goed zijn best deed kon de winnaar worden ;-)

Nadat we de eerste races met de Alfa's gereden hadden namen we even pauze. Om er na de pauze weer vol tegen aan te gaan. De tweede race gebeurde in het donker en aangezien dat voor de meesten nieuw was(ook voor mij) was dat wel even wennen. Erg leuk trouwens om te zien dat de Scalextric auto's standaard best wel goede verlichting hebben.
Bij deze race reden we met de maserati's van Scalextric;

Waarbij het opviel dat de witte in het donker beter was te volgen als de zwarte...

De auto's reden lekker soepel en konden net wat sneller door de bocht aangezien de magneetkracht wat hoger lag dan bij de Alfa's. Kortom snel rijden in het donker wat voor leuke spannende races zorgde. Aangezien elke race echter maar een minuut duurde was het zaak om snel maar toch ook voorzichtig te rijden aangezien een uitglijder vaak betekende dat je de wedstrijd verloren had. Helaas helaas kwam ik er vlak voor de races achter dat ik in de haast iets vergeten was, inderdaad mijn foto toestel.. Dus maar wat foto's uit de oude doos van heren die zich ook gisteren weer goed vermaakt hebben bij racebaanclub 'De Bunker".


Bij deze wil ik Eddy en Hessel bedanken voor een goed en leuk georganiseerde avond, ik heb me kostelijk geamuseerd en ik denk de meesten met mij !