vrijdag 23 maart 2007

SLN beurs

Zondag is er de befaamde SLN beurs en ook ik zal aanwezig zijn. Vraag is hoe herken ik de andere mensen die heengaan ? Ik heb een wit/lichtblauwe jas aan van Gaastra en jullie ? Hopelijk zie ik een aantal van jullie daar, Frank zal vast wel appeltaart meenemen denk ik ?????

zaterdag 17 maart 2007

Topfuel

Regelmatig kom je ze tegen op ebay, de topfuel auto's. En zonder uitzondering gaan ze weg voor grote bedragen. Wat maakt deze auto's dan speciaal? Ik heb eens even gekeken op de homepage van topfuel en inderdaad het is een klasse appart. Neem eens een kijkje op de homepage en kijk eens wat een vernuft er in die kleine auto's zit. Tegenwoordig trouwens ook 1/24 en niet alleen 1/32 dus.De bodem is van carbon en alles wat daarop vast gemaakt zit is echt preciezie werk. Mooie lichtmetalen velgen completeren het geheel. Zie foto's :

Nissan 350 Z Xanavi


Mercedes Clk AMG
Porsche GT2 Playstation
De 1/24 uitvoering van de porsche GT2 Navision

Mooie auto's en zeer zeker gemaakt om te racen. Alles is gewoon topkwaliteit. Dat heeft inderdaad een prijs maar dan heb je in dit geval ook zeker wat.

Even rustiger aan

Zoals iedereen die hier regelmatig komt nu wel opgevallen is doe ik het wat rustiger aam met de berichtjes die ik post. Reden is dat ik weer aan het werk ben en dan heb je wat minder tijd voor deze bezigheden. Neemt niet weg dat ik het op prijs stel dat u regelmatig een kijkje neemt.

maandag 12 maart 2007

Dagje werken...

Zoals degenen die mij kennen wel weten moest ik eindelijk weer eens aan het werk. Aangezien ik normaliter als hovenier door het leven ga zit ik helaas in de wintermaanden thuis. Om een lang verhaal kort te maken ik mocht dus weer aan het werk vandaag en dat was beslist geen vervelend iets. Prachtig weer en een leuke klus dus ik mocht niet klagen. Ik heb echter nooit beweerd een handige hovenier te zijn dus toen ik dan ook met een heggeschaar in de weer was, was dat vragen om ongelukken. Je raad het al, nooit krijg je waar je om vraagt maar nu dus wel... Zie foto's. En ook deze keer telt; foto's zeggen meer dan woorden...

zondag 11 maart 2007

Opening Slotracing Friesland

Zaterdag even met Freddy naar de opening geweest van de nieuwe winkel van Guus en Jacqueline, we hadden natuurlijk op de foto's al goed kunnen zien hoe een en ander veranderd was maar even zelf kijken is wel zo leuk natuurlijk. Na veel gedoe waren we eindelijk binnen(de deur bleef een beetje hangen ;-) en mochten we de nieuwe winkel aanschouwen. Nou dat zag er zonder gekheid erg netjes en verzorgd uit. Alles netjes gerangschikt en mooi aangekleed. Van nieuw tot oud alles was aanwezig. We werden zelf op een hapje en een drankje getracteerd wat wil een mens nog meer. Even gezellig gebabbeld over van alles en nog wat en na dan toch weer een auto te hebben gekocht(ik) en Freddy wat onderdelen, zijn we weer naar huis gegaan. Rest mij te zeggen dat ik een ieder kan aanraden eens even een keer te gaan kijken bij Slotracing Friesland.
Oh ja even wat foto's van mijn nieuwe aanwinst, weer een voor de collectie. Blijft een mooie auto de MCLaren van Ninco.

zaterdag 10 maart 2007

GT race club 'De Bunker'

Gisteravond werd er weer een GT race gereden, ondanks dat de opkomst niet echt groot was was het wel gezellig. En er was een jarige in ons midden. Ene Harry H werd maar liefst 50 jaar en dat wordt je maar een keer in je leven. Vanaf deze kant nogmaals gefeliciteerd Harry! Verder werd er natuurlijk gereden en dit maal met 11 man. Er waren een boel uitvliegers en ook mensen met pech. Peter had een door Eddy getunde auto maar Eddy was even vergeten te vertellen dat de achter as even vastgelijmd moest worden, sneu !!! En Sibolt had de Ninco Toyota Supra tevoorschijn gehaald, daarin bleek een motor te zitten die 2000 toeren draaide en dat was wel erg weinig dus een nieuwe motor erin en gaan.... Maar ook dat ging niet goed onder het rijden, de tandwielen vlogen om de haverklap van elkaar af zodat de auto meerdere malen onder het rijden er mee ophield. Kortom een bewogen avond met een boel uitvliegers op onbereikbare plaatsen.
De uitslag was als volgt :
1 Eddy met 101,59 ronden
2 Hessel met 98,42 ronden
3 Willem met 94,96 ronden
4 Geert met 92,99 ronden
5 Freddy met 92,73 ronden
6 Harrie met 91,00 ronden
7 Roan met 83,59 ronden
8 Alef met 81,103 ronden
9 Klaas met 80,48 ronden
10 Peter met 58,94 ronden
11 Sibolt met 58,87 ronden
Zoals te zien is hadden de laatste twee heren helaas materiaalpech, volgende keer beter ! Al met al weer een bewogen race avond bij slotrace club 'De Bunker'. Voor tussenstanden en virtuele standen verwijs ik je door naar de site van slotraceclub 'De Bunker'

vrijdag 9 maart 2007

Fleischmann Fly...

Op de nieuwe site van Fly kan je, als je snel bent, nog meedoen aan een kleurwedstrijd ;-) De mensen van Fly hebben een corvette C5R kleurplaat gemaakt voor een ieder die een gooi wil doen daar eeuwige roem. Eerste prijs is best wel leuk, de nummer 1 auto die naar jouw voorbeeld gemaakt wordt. Zelf heb ik deze even ingestuurd voor de gein. Eens even kijken wat ze er mee doen ;-)

Graymalkin

Als je eens echt iets anders wil rijden als een ander dan ga je aan de slag met je auto en maak je hem net even wat mooier. Er zijn mensen die verder gaan en een gehele auto overspuiten en er hun geheel eigen draai aan geven. Ik neem daar mijn petje voor af want het kost nogal wat werk wil je een beetje een mooie strakke auto kunnen neerzetten. Toevallig kwam ik deze pagina tegen van iemand die met alle plezier een mooie auto voor jou op maat maakt. En aan de plaatjes te zien kan deze man er wel wat van. Ik heb even een mail gestuurd met de vraag of ik wat foto's mocht publiceren en dat mocht wel dus vandaar deze post.Het internet adres van deze man is :http://www.graymalkin.co.uk/index.html en hier kan je je ogen uitkijken. Ik heb al vast een paar leuke auto's uitgezocht:

donderdag 8 maart 2007

Lotus 30 Pink Stamps

Deze auto heb ik eerder gepost alleen dan in schaal 1:32. Deze werd gemaakt door Aad Flaton. Ik kon het toch niet laten om even een aantal foto's te laten zien van het origineel. Ik mocht een paar foto's publiceren dus bij deze.(met dank aan Kirk). Neem ook even een kijkje op de site van Kirk, hierop staan nog een aantal mooie foto's van diverse lotussen; Lotus30.com

maandag 5 maart 2007

Scenery van Fleischmann door A.J. Flaton

Al eerder heb ik hier stukjes geschreven met foto's van de creaties van Aad. Wederom kreeg ik een paar leuke foto's met als bijschrift: Misschien heb je het al eens gezien maar ik heb ook een paar oude Fleischmann autootjes in gebruik als"scenery" als bijlage wat foto's. Kies zelf de beste foto maar uit voor je weblog als je daar behoefte aan hebt. Bij deze dus. En met weinig woorden...


zondag 4 maart 2007

24 uurs race Emerald racingtrack...???

Nee geen 24 uurs maar wel even rijden in het donker. Gisteravond waren we weer compleet met een stel heren om weer eens een race te rijden. Zoals gezegd was de verlichting op de baan klaar en ook Dikke leo had de verlichting in zijn auto's op tijd klaar gekregen, een race tegen de klok ,maar ze waren netjes af ! Met 7 man in totaal teweten; Henk H, Dikke Leo. Freddy S(geen familie), Klaas S(wel familie) Erik A, Siebe O en ik zelf. Kortom een dolle boel. Na eerst even een gebakje te hebben gehad (geen appeltaart Frank) zijn we naar boven gegaan om de boel eerst even te verkennen. Er vielen de nodige op en aanmerkingen maar achteraf viel de verlichting geloof ik toch niet tegen ;-). Als eerste hebben we een kwalificatierace gehouden om daarna de groep in tweeen te delen. De kwalificatie gebeurde met de DTM auto's van Carrera geheel belangeloos beschikbaar gesteld door Freddy S.
Hierna zijn we gaan rijden met twee ninco clio's in twee groepen, als eerste groep; Klaas, Henk, Siebe en Leo, groep twee; Freddy, Erik en Willem. Er werden 60 ronden verreden wat betekende dat groep 1 na 15 ronden moest wisselen en groep 2 na 20 ronden.
(Klaas S wil net als Willem S onherkenbaar op de foto en dat mag)
(Dikke Leo als haring in een tonnetje ;-)
De eerste race werd verreden met het licht aan om wat de wennen aan de baan, daarna werd de tweede race gereden met de peugeotjes van Leo die voorzien waren van licht. Erg leuk dat kan ik je wel vertellen. Oh ja? Vertel dan ! Nou het was errug leuk !!!

(De auto's vliegen Erik om de oren.)

(Leuk die lichtstrepen, het blauwe van de voor en het rode van de achterlichten.)

(Ook bij Henk in de bocht werden vreemde lichtverschijnselen gesignaleerd...)

Kortom weer een hele gezellige avond en zeker voor herhaling vatbaar ! Ik wil alle heren bedanken voor wederom een hele leuke race. En tot de volgende race.

vrijdag 2 maart 2007

Verlichting Emerald racingtrack

Eindelijk maar toch ben ik begonnen met de verlichting voor mijn racebaan. Allerlei dingen die ik uitgeprobeerd heb zoals ledjes maar uiteindelijk ben ik op deze oplossing gekomen. Gewoon kleine fietslampjes onder een afdekdop van 40 mm en daarop een cd geplakt die niet alleen zorgt voor weerspiegeling van het licht maar, en dat is minstens zo belangrijk, je kan niet rechtstreeks in het licht kijken! En dat is vaak het nadeel van de meeste verlichting. Het geheel moet nog beter afgemaakt worden maar zo krijg je al een idee hoe het in elkaar zit. De verf dekt trouwens niet echt lekker, zal wel vaker gedaan moeten worden.

Even om te zien hoe het lijkt t.o.v. de auto's
Overdag niet zoveel licht maar het geeft een kleine indicatie.

donderdag 1 maart 2007

Bedankt


Bij deze bedanken we iedereen die een leuk woordje heeft geschreven, ons gefeliciteerd en ook natuurlijk bedankt voor alle waarschuwingen ;-)